Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan használjuk megfelelően a maszkot?

Hogy használjuk megfelelően a maszkot?

1. Aki tünetmentes, és feltétlenül közterületre, emberek közé kell mennie, az hordjon maszkot!

2. Akinek enyhe tünetei vannak (tüsszög, köhög, lázas, folyik az orra), az elsősorban ne hagyja el otthonát, de ha mégis, akkor viseljen szabvány orvosi maszkot!

3. Aki tünetes beteget ápol otthonában, viseljen szabvány orvosi maszkot, amennyiben feltétlenül szükséges elhagynia otthonát!

4. A maszkokat körültekintően, a fent leírt szabályok betartásával viseljék!

5. Csak annyi orvosi maszkot vásároljunk, amennyire feltétlenül szükségünk van, ezzel is elősegítve az egészségügyi dolgozók munkáját!

A maszkok hordásához tájékozódnunk kell a megfelelő felvételi, levételi módszerekről és a maszk hulladékként való megfelelő kezeléséről, esetleges fertőtlenítéséről.

Felvétel:

Mielőtt felvenné a maszkot mossa meg a kezeit szappannal és meleg vízzel vagy fertőtlenítse kezeit alkoholos kézfertőtlenítővel.

A maszknak a viselés alatt folyamatosan, egyszerre kell fednie a szájat és az orrot is!

Amennyiben rendelkezik a maszk állítható orrpánttal, azt szorosan igazítsa az orrgyökhöz!

Ne legyenek nyílások a maszk és az arc között, a maszk pontosan illeszkedjen az arc bőrére.

Viselés:

A maszk viselése közben kerülje el a maszk megérintését. Amennyiben mégis megérintette a maszkot, mossa meg a kezeit szappannal, vagy fertőtlenítse kezeit alkoholos bedörzsöléssel.

Amennyiben a maszk érezhetően átnedvesedik, cserélje le azt.

Levétel: 

A maszk eltávolítását hátulról végezze el. Fülei mögül emelje ki a rögzítő gumikat, vagy kötözze ki a tarkóra kötött madzagokat. A maszk elülső felszíne szennyezettnek tekintendő, annak érintését kerülje a levétel során!

Kidobás vagy fertőtlenítés:

Az egyszer használatos maszkokat ne használja újra! Azokat zárható szemetesládába dobja ki a levételt követően.

Amennyiben saját készítésű, vagy más szövetmaszkot használ, helyezze a maszkot enyhén klóros (domestos stb.) vagy más fertőtlenítős vízbe, ebben áztassa 10 percig, mossa ki magas hőfokon (60-90 fok), szárítsa meg és lehetőség szerint vasalja ki az újabb viselés előtt!

Kézmosás, kézfertőtlenítés: A maszk eltávolítása után mossa meg a kezeit szappannal és meleg vízzel, vagy fertőtlenítse kezeit alkoholos kézfertőtlenítővel.

A fent leírt intézkedések kizárólag megfelelő személyes higiéniával, körültekintő, rendszeres kézmosással és a távolságtartási szabályok betartásával együtt érhetik el, hogy a járvány terjedési sebessége jelentősen lecsökkenjen.

Árukereső.hu